Чийзкейк с ягоди

Честита баба Марта, скъпи приятели!
Нека ни донесе здраве, късмет, мирни, щастливи и спокойни дни!
Подарявам ви една сладка и вкусна мартеничка :)

Чийзкейк с ягоди

Необходими продукти за форма с d 18 см:
- 150 гр маслени какаови бисквити
- 70 гр меко краве масло
- 100 мл течна сметана
- 100 гр крема сирене
- 100 гр заквасена сметана
- 1 пак желатин
- 250 гр ягоди

Начин на приготвяне:
1. В чопър натрошавам бисквитите. Ако нямате чопър, може и с вилица.
2. Смесвам ги с мекото масло и хубаво разбърквам ( аз го правя с ръка), докато се получи еднородна смес.
3. Разпределям бисквитите на дъното на тава с падащо дъно, като се старая да получа равномерен блат.
4. Прибирам го в хладилника за 30 мин.
5. През това време, с миксер разбивам течната сметана, докато хубаво се сгъсти.
6. Добавям крема сиренето и заквасената сметана и разбърквам още малко с миксера.
7. Разтварям желатина по упътването на пакетчето.
8. Заделям си една малка част за намазване на ягодките накрая, а останалото количество добавям към крема и разбърквам с вилица.
9. Нарязвам 3 - 4 ягодки на сравнително тънки филийки.
10. Изваждам блата от хладилника и залепям за стените на тавичката нарязаните ягоди.
11. След това изсипвам крема върху основата и отново се старая да го разпределя максимално равномерно.
12. Оставям си една цяла ягода, а другите нарязвам на кубчета, с които посипвам чийзкейка.
13. Завършвам украсата с една цяла ягодка и един бял бонбон, които слагам в центъра на десерта.
14. За да останат свежи плодовете, ги намазвам с желатин.
15. Прибирам в хладилника за 2 - 3 часа преди да го поднеса.

Да ви е сладко!




Коментари