Крем супа от червена леща

Вкусна крем супа от червена леща с домашен хлебец похапнахме за обяд с момчетата. 

Чашата, коята използвам е от 250мл. А тенджерата ми е от 2л.

Щастлив петък! 🍀

Крем супа от червена леща


Необходими продукти:
- 1л вода
- 1 ч.ч. червена леща
- 1/3 от стрък праз
- 1 морков
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. доматено пюре
- около 1 ч.л. сол
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 - 3 щипки черен пипер
- 1 ч.л. крема сирене ( по желание)

Начин на приготвяне:
1. Нарязвам праза и моркова на средни по големи парчета и ги слагам да се варят в тенджера с 1л вода.
2. 10 - тина минути след като са завряли добавям и измитата леща.
3. След това добавям нарязан на ситно чесън и 1с.л. доматено пюре. Варя до готовност на лещата.
4. Свалям от котлона, отнемам около 1 ч.ч. и половина от водата. Така се получава средно гъста супа. 


5. Пасирам директно в тенджерата и прибавям:
- солта;
- червения пипер;
- черния пипер;
- зехтина и крема сиренето. 


6. Разбърквам добре и връщам на котлона за 2 - 3 мин.

Сервирам с домашен хляб или  домашни крутони.

Да ви е сладко! 🩵

Коментари